23 de jul. 2012

El Regne (ferroviari) d’Espanya no és d’aquest món

El Regne (ferroviari) d’Espanya no és d’aquest món 

El govern espanyol continua entossudit amb el corredor central, és a dir, aquest corredor ferroviari que travessaria els Pirineus per la comunitat aragonesa. El cost de la obra és monumental, un disbarat, però encara n’hi ha més. Fins ara es parlava d’on acabava el corredor central però si tota serp té una cua també ha de tenir un cap, i el cap, és a dir, l’inici del corredor central havia d’estar en alguna banda.

Abans de continuar us demano que busqueu un mapa d’Espanya que inclogui l’Estret de Gibraltar. El teniu davant dels ulls?.

Sembla que volen posar l’inici del corredor central a Melilla. Melilla és una ciutat (autònoma) (sota jurisdicció) espanyola situada al nord d’Àfrica, igual que Ceuta. Marroc reclama aquestes dues ciutats, però aquest tema no té res a veure amb l’assumpte que ens ocupa. En el punt més estret de l’Estret de Gibraltar hi ha uns 14 quilòmetres de distància. Els corrents marítims són molt forts en aquest punt. Els trens no floten, no existeix cap pont que uneixi les dues ribes, tampoc cap túnel, la connexió entre ambdues ribes es fa per via marítima i aèria. Els trens no floten i tampoc volen, que jo sàpiga. Però allò és Espanya i si foradar els Pirineus per un dels punts més amples pot semblar un disbarat a tothom menys a les (no gaire) pensants ments del govern del Regne d’Espanya, ens hem de sorprendre que, encara que no hagin dit com, la idea sigui construir un pont pel damunt del mar o un túnel sota el mar entre la Península i Ceuta. Segurament la ministra Pastor, actualment ministra de disbarats ferroviaris espanyols, devia créixer escoltant aquella cançó que parlava d’un pont fins a Mallorca, molt popular els anys 60. 

El PSC s’equivoca en contra de Catalunya 

Els diputats del PSC al Congrés dels Diputats havien de votar si s’incloïa el corredor central com a projecte transeuropeu prioritari. I van votar en bloc afirmativament, després han demanat disculpes per haver-se equivocat. La moció presentada per l’Esquerra Plural demana que s’inclogui el corredor central en la xarxa principal de transports d’Europa. La moció ha estat aprovada per 298 vots afirmatius, 21 en contra (CiU, PNB, ERC i ICV) i 6 abstencions. Han votat 325 diputats de 350, on estaven els 25 que faltaven?. 

El Comitè de les Regions d’Europa diu NO 

El Comitè de les Regions d’Europa de la Unió Europea va sotmetre a vot la proposta de dictamen sobre el “connectar Europa”, amb dues esmenes presentades per Extremadura i Aragó. El ponent d’Aragó no s’ha presentat a defensar la seva esmena, el d’Extremadura si. La esmena ha estat tombada per 74 vots en contra, 9 a favor i 2 abstencions. És a dir, la UE li diu a Espanya que s’oblidi del corredor central. El president d’Extremadura, José Antonio “conyongs” Monago va defensar la seva esmena adduint que amb el corredor central s’aconsegueix una millor cohesió territorial i una major competitivitat per a les regions afectades. A la UE és evident que no s’han cregut al president extremeny, a hores d’ara ja saben a la UE que els diners enviats a algunes zones d’Espanya són diners llançats en un forat sense fons, i en una època com l’actual en què els diners no sobren han dit prou. La credibilitat de l’Estat espanyol és zero, a Europa ja no se’ls creuen, els ha costat assabentar-se d’una cosa que els catalans ja sabíem que era així des de fa segles.





El Reino (ferroviario) de España no es de este mundo 

El gobierno español sigue empeñado con el corredor central, es decir, este corredor ferroviario que atravesaría los Pirineos por la comunidad aragonesa. El coste de la obra es monumental, un disparate, pero aún hay más. Hasta ahora se hablaba de donde terminaba el pasillo central pero si toda serpiente tiene una cola también debe tener un jefe, y la cabeza, es decir, el inicio del corredor central debía estar en alguna parte.

Antes de continuar os pido que busque un mapa de España que incluya el Estrecho de Gibraltar. ¿Lo tiene ante los ojos?.

Parece que quieren poner el inicio del corredor central en Melilla. Melilla es una ciudad (autónoma) (bajo jurisdicción) española situada al norte de África, al igual que Ceuta. Marruecos reclama estas dos ciudades, pero este tema no tiene nada que ver con el asunto que nos ocupa. En el punto más estrecho del Estrecho de Gibraltar hay unos 14 kilómetros de distancia. Las corrientes marítimas son muy fuertes en este punto. Los trenes no flotan, no existe ningún puente que una las dos orillas, tampoco ningún túnel, la conexión entre ambas orillas se hace por vía marítima y aérea. Los trenes no flotan y tampoco quieren, que yo sepa. Pero lo es España y si agujerear los Pirineos por uno de los puntos más anchos puede parecer un disparate a todos menos a las (no muy) pensantes mentes del gobierno del Reino de España, nos hemos de sorprender que, aunque no hayan dicho como , la idea sea construir un puente por encima del mar o un túnel bajo el mar entre la Península y Ceuta. Seguramente la ministra Pastor, actualmente ministra de disparates ferroviarios españoles, debía crecer escuchando aquella canción que hablaba de un puente hasta Mallorca, muy popular en los años 60. 

El PSC se equivoca en contra de Cataluña 

Los diputados del PSC en el Congreso de los Diputados debían votar si se incluía el corredor central como proyecto transeuropeo prioritario. Y votaron en bloque afirmativamente, después han pedido disculpas por haberse equivocado. La moción presentada por la Izquierda Plural pide que se incluya el corredor central en la red principal de transportes de Europa. La moción ha sido aprobada por 298 votos afirmativos, 21 en contra (CiU, PNV, ERC e ICV) y 6 abstenciones. Han votado 325 diputados de 350, ¿donde estaban los 25 que faltaban?. 

El Comité de las Regiones de Europa dice NO 

El Comité de las Regiones de Europa de la Unión Europea sometió a voto la propuesta de dictamen sobre el "conectar Europa", con dos enmiendas presentadas por Extremadura y Aragón. El ponente de Aragón no se ha presentado a defender su enmienda, el de Extremadura sí. La enmienda ha sido tumbada por 74 votos en contra, 9 a favor y 2 abstenciones. Es decir, la UE le dice a España que se olvide del corredor central. El presidente de Extremadura, José Antonio "conyongs" Monago defendió su enmienda aduciendo que con el corredor central se consigue una mejor cohesión territorial y una mayor competitividad para las regiones afectadas. En la UE es evidente que no se han creído al presidente extremeño, a estas alturas ya saben a la UE que el dinero enviado a algunas zonas de España es dinero lanzados en un agujero sin fondo, y en una época como la actual en que el dinero no sobran han dicho basta. La credibilidad del Estado español es cero, en Europa ya no se los creen, les ha costado enterarse de algo que los catalanes ya sabíamos que era así desde hace siglos.

3 comentaris:

Patric ha dit...

En realidad parece complicado por no decir absurdo proponer o insistir en una mega obra pública que no cuenta con el apoyo de la UE (euros) y que tendría que hacerse sólo con dinero español (de Catalunya) en momentos en que España está en una crisis y recortes en sus finanzas.

Jaume C. i B. ha dit...

Esa obra es prácticamente imposible. El corredor central no se hará en su tramo final ni en el inicial, pero el gobierno español sigue empeñado en ello a pesar de que la UE les ha dicho que no. Estaré atento a la próxima ocurrencia absurda de la señora ministra de Fomento.

Patric ha dit...

Entiendo, espero conocer el curso que siga ese asunto..