23 d’oct. 2011

La mani fatxa contra Omnium fracassa

La mani fatxa contra Omnium fracassa


La Falange espanyola va organitzar una protesta davant la seu d'Omnium Cultural. Els 40 feixistes espanyols van trobar-se enfront a moltes persones que els vam plantar cara. Un cordó dels Mossos d'Esquadra va impedir que els dos grups arribessim a les mans i només va haver-hi un intercanvi de crits, insults, consignes i càntics. El patètic “cara al sol” va ser ofegat pels Segadors dels catalans que protegíem la porta de la seu d'Omnium Cultural. Ni amb el megàfon els feixistes van poder superar la potència pulmonar dels catalans. Els feixistes van acabar girant cua sota l'atenta mirada dels Mossos d’Esquadra. El que em deixa perplex és que el departament d'Interior autoritzi un acte feixista contra una institució cultural privada com és Omnium Cultural.

Omnium Cultural és una institució privada que promou i defensa la cultura catalana, va ser fundada els anys 60, durant el franquisme, i va ser clausurada pel règim franquista durant un temps però va acabar sobrevivint al règim franquista, el mateix règim del que la Falange era un dels pilars ideològics, els mateixos que avui es manifestaven contra Omnium.




Vídeo: La Falange es manifesta contra Omnium Cultural




La manifestación facha contra Omnium fracasa

La Falange española organizó una protesta ante la sede deÒmnium Cultural. Los 40 fascistas españoles se encontraronfrente a muchas personas que les plantó cara. Un cordón de los Mossos d'Esquadra impidió que los dos grupos llegáramos a lasmanos y sólo hubo un intercambio de gritos, insultos, consignasy cánticos. El patético "cara al sol" fue ahogado por losSegadores de los catalanes que protegíamos la puerta de la sede de Òmnium Cultural. Ni con el megáfono los fascistaspudieron superar la potencia pulmonar de los catalanes. Losfascistas acabaron girando cola bajo la atenta mirada de losMossos d'Esquadra. Lo que me deja perplejo es que el departamento de Interior autorice un acto fascista contra unainstitución cultural privada como es Omnium Cultural.

Omnium Cultural es una institución privada que promueve ydefiende la cultura catalana, fue fundada en los años 60, durante el franquismo, y fue clausurada por el régimen franquista duranteun tiempo pero acabó sobreviviendo al régimen franquista, el mismo régimen del que la Falange era uno de los pilaresideológicos, los mismos que hoy se manifestaban contra Omnium.

13 comentaris:

Lobby ha dit...

Es tracta de quatre arreplegats que segur van fracassar en els estudis i el seu nivell mental esta per sota de la mitjana.

Jaume C. i B. ha dit...

A mi el que m'ha sorprés ha estat llegir el article:

http://www.alertadigital.com/2011/10/23/extremistas-catalanes-tratan-de-agredir-a-un-grupo-de-falangistas-que-protestaba-contra-las-subvenciones-publicas-a-los-parasitos-de-omnium/

Ja puc dir que no vam agredir als falangistes, i es pot veure en el vídeo com després de cridar les seves consignes amb un megàfon i cantar el Cara al Sol, veient que no podien apropar-se a la porta per la presència dels que ens vam plantar allà que els vam respondre cridant més fort i cantant els Segadors i el Virolai, van acabar marxant amb la cua entre cames i sense rebre un sol cop, excepte al seu orgull.

Anònim ha dit...

Me sorprende la indigencia mental de las personas que pueden llegar a creerse sus propias mentiras. La manifestación falangista no fracasó en absoluto sino que se realizó tal como estaba previsto. La gente se concentró en calle Diputación, delante de la sede de omnium y, después de intercambiar gritos con los separatistas (también estaba previsto) comenzó la manifestación, que después de atravesar el paseo de Gracia, desembocó en Rbla. Cataluña, donde se leyó un comunicado y se puso fin al acto. ¿En qué momento los separatistas hicieron fracasar nada, si no se movieron del sitio en el que estaban, bien rodeados por los mossos?

Jaume C. i B. ha dit...

Fracasó en tanto que no lograsteis vuestros objetivos, por tanto tienes razón en que sois ingenuos al creeros vuestras propias mentiras.
Según tu los Mossos estaban para protegernos a nosotros, según algún medio digital, os agredimos. Llegasteis a tres metros de la puerta y es cierto, hubo intercambio de gritos, consignas, gritos y cánticos, y ahí perdisteis a pesar del megáfono. Fracasasteis en tanto que no pudisteis leer vuestro manifiesto frente a la puerta de Omnium y que acabasteis saliendo por piernas ante la imposibilidad de cumplir con vuestro propósito.
Es inaceptable que una organización como Falange que fue uno de los pilares del franquismo siga siendo legal y se le autorice a realizar actos de coacción contra organizaciones culturales. Aquí los parásitos sois vosotros. Haced vuestras manifestaciones en vuestra casa o en el Valle de los Caídos, no en nuestra casa o en nuestra ciudad.

Maria Boix ha dit...

Totalment d'acord amb tu, Jaume, res relacionat amb el franquisme hauria de ser legal, crec que aquí es va equivocar Espanya, el camí hauria estat prohibir, il·legalitzar i condemnar.

M'he fixat que el falangista comentarista ho fa sense donar la cara, tant se n'avergonyeix?

Trobo normal que els mossos se situessin entre els dos grups per evitar problemes.

Gràcies als que hi vàreu ser per defensar la nostra cultura, els de fora ho tenim força malament.

Jaume C. i B. ha dit...

El nazisme és il·legal a Alemanya ja que van perdre la guerra, per sort, i després dels terribles crims contra la Humanitat que va cometre el règim nazi els seus líders van ser jutjats, i el partit il·legalitzat. L'apologia del genocidi és delicte a Alemanya i en altres països. A Espanya el franquisme va continuar existint més enllà del propi Franco a través del Partit Popular i alguns grupuscles menors com la Falange. El PP és un franquisme edulcorat, però és franquisme. I ara ja creuen que no necessiten disimular més.

De fet la majoria dels que hi vam anar a plantar cara a aquesta gent ens vam assabentar pel Twitter.

Maria Boix ha dit...

Jo conec gent d'Alemanya i quan vénen aquí i veuen símbols nazis s'escandalitzen i no entenen que no estigui ni prohibit ni condemnat.

Les xarxes socials tenen defectes i virtuts, però són molt útils per transmetre ràpidament la informació a moltíssima gent.

Jaume C. i B. ha dit...

I no em sorprén gens que s'escandalitzin. És una vergonya que a Barcelona hi hagi una llibreria, la llibreria Europa, on hi venen llibres que fan propaganda nazi i llibres negacionistes.

Maria Boix ha dit...

Aquesta no la sabia! Quina vergonya!
Suposo que deus haver vist reportatges o pel·lícules sobre el nazisme, com pot algú, havent visualitzat aquell horror, tenir aquesta ideologia? No ho entenc.

Jaume C. i B. ha dit...

Com ja deus haver descobert per algun dels meus comentaris o per algun article sóc proisraelià, i el tema de l'holocaust m'interessa. El fet que hi hagi gent que justifiqui aquella atrocitat o que la negui, de fet considero més greu el negacionisme, em preocupa molt.

Maria Boix ha dit...

De fet, si més no jo ho veig així, com més negues una cosa, més ansia en tens, és com un joc cerebral, no sé si m'has entès. A mi em preocupa que neguin el seu comportament feixista i ens el van calant alhora.

Jaume C. i B. ha dit...

És aplicable aquella dita que diu que qui oblida el seu passat està condemnat a repetir-lo.

Maria Boix ha dit...

Doncs els espanyols, en són un clar exemple, per desgràcia.