30 de set. 2011

A Antena 3 no li agrada que un film en català vagi als Oscars

A Antena 3 no li agrada que un film en català vagi als Oscars


“Pa negre” serà la candidata als Premis de l’Acadèmia de Hollywood, els Oscars, i això no ha agradat a tothom. Antena 3 demanava des de la seva web als seus televidents que opinessin si estaven d’acord que un film en català representés Espanya als Oscars. Podria entendre que preguntessin als seus televidents si els agrada que “Pa negre” sigui la representant del cinema espanyol als Oscars però ells pregunten si els agrada que un film en català representi al cinema espanyol als Oscars.

Suspicaç?. No, és un fet que és pot veure entrant a la web d’Antena 3, i no és la primera vegada, quan va guanyar uns quants Goya, crec que van ser nou, el crític de cinema de la cadena va fer una crítica poc elogiosa sobre la pel•lícula, i sembla que la va fer sense haver-la vist.

Altres mitjans de Madrid també van ser deixar clar que el que no els agradava d’aquesta pel•lícula era que s’hagués filmat en català. Si “Pa negre” acabés guanyant l’Oscar a la millor pel•lícula en llengua estrangera em sembla que a Mordor es produiria un cataclisme d’una magnitud tan bestial que la desaparició dels dinosaures per la caiguda d’un meteorit semblarà un picnic.

Trailer de Pa negre

Antena 3: ¿Qué te parece que una película rodada en catalán represente a España?

Antena 3: "¿Quién ha visto Pa Negre?"

La Gaceta: Catalanismo y 'lobby gay', claves del triunfo de 'Pan negro' en los Goya

La Vanguardia: La síndrome 'Pa negre' - Pilar Rahola

La Vanguardia: El síndrome 'Pa negre' – Pilar Rahola



A Antena 3 no le gusta que una película en catalán vaya a los Oscar

"Pa negre" será la candidata a los Premios de la Academia deHollywood, los Oscar, y eso no ha gustado a todos. Antena 3 pedía desde su web a sus televidentes que opinaran si estaban de acuerdo en que un filme en catalán representase a España en losOscar. Podría entender que preguntaran a sus televidentes si les gusta que "Pa negre" sea la representante del cine español en losOscar pero ellos preguntan si les gusta que una película en catalán represente al cine español en los Oscar.

¿Suspicaz?. No, es un hecho que se puede ver entrando en la web de Antena 3, y no es la primera vez, cuando ganó varios Goya, creo que fueron nueve, el crítico de cine de la cadena hizo una crítica poco elogiosa sobre la película, y parece que la hizo sin haberla visto.

Otros medios de Madrid también dejaron claro que lo que no les gustaba de esta película era que se hubiera filmado en catalán.Si "Pa negre" acabara ganando el Oscar a la mejor película en lengua extranjera me parece que en Mordor se produciría un cataclismo de una magnitud tan bestial que la desaparición de los dinosaurios por la caída de un meteorito parecería un picnic.