22 de set. 2011

Cas AMIA

Cas AMIA


L'any 1994 la seu de la Mutualista Jueva de Buenos Aires (Argentina) va patir un atemptat terrorista, 85 persones van morir. La presidenta argentina Cristina Fernández de Kirchner plantejarà a l'Assemblea general de les Nacions Unides la demanda que els autors de l'atemptat puguin ser jutjats pels tribunals argentins. La presidenta Fernández expressarà “enfront dels principals líders mundials mantingui la postura adoptada per Argentina d'exigir que els funcionaris iranians imputats com a autors intel•lectuals de l'atemptat compareguin davant de la justícia argentina”, segons un portaveu del govern argentí.

Argentina reclama la detenció de vuit iranians, l'any 2006 la Justícia argentina va lliurar una ordre de captura internacional contra:

-Ahmet Vahidi, ministre iranià de Defensa.

-Alí Fallahijan, exministre iranià d'Informació.

-Mohsen Rezai, exassessor governamental.

-Moshen Rabbani, ex-agregat de l'Ambaixada d'Iran en Buenos Aires.

-Ahmet Reza Ashgari, exfuncionari diplomàtic.

-Hadi Soleimanpour, viceministre de Relacions Exteriors per a Assumptes Africans de l'Iran.

-Akbar Rafsanjani, ex president iranià.

-Alí Akbar Velayati exministre iranià de Relacions Exteriors.

Recentment vaig publicar un article on comentava que algun d'aquests individus havia viatjat a països llatinoamericans i que malgrat que hi hagués una ordre internacional d'arrest, el país que havia visitat no el va detenir i va deixar-lo marxar.

Vídeo: Atentado a la AMIA


Vídeo: AMIA 1994 Original Footage


Vídeo: Documenta - Terror En Bs As Atentado A La AMIA (Parte 1 de 2) Roman Lejtman


Vídeo: Documenta - Terror En Bs As Atentado A La AMIA (Parte 2 de 2) Roman Lejtman



Caso AMIA

En 1994 la sede de la Mutualista Judía de Buenos Aires(Argentina) sufrió un atentado terrorista, 85 personas murieron. La presidenta argentina Cristina Fernández de Kirchner planteará a la Asamblea General de las Naciones Unidas la demanda que los autores del atentado puedan ser juzgados por los tribunalesargentinos. La presidenta Fernández expresará "frente a losprincipales líderes mundiales mantenga la postura adoptada porArgentina de exigir que los funcionarios iraníes imputados comoautores intelectuales del atentado comparezcan ante la justicia argentina", según un portavoz del gobierno argentino.

Argentina reclama la detención de ocho iraníes, en 2006 la Justicia argentina entregó una orden de captura internacional contra:

-Ahmed Vahidi, ministro iraní de Defensa.

-Alí Fallahijan, ex ministro iraní de Información.

-Mohsen Rezai, ex asesor gubernamental.

-Mosher Rabbani, ex agregado de la Embajada de Irán en Buenos Aires.

-Ahmed Reza Ashgari, ex funcionario diplomático.

-Hadi Soleimanpour, viceministro de Relaciones Exteriores para Asuntos Africanos de Irán.

-Akbar Rafsanyani, ex presidente iraní.

-Alí Akbar Velayati ex ministro iraní de Relaciones Exteriores.

Recientemente publiqué un artículo donde comentaba que alguno de estos individuos había viajado a países latinoamericanos y que pese a que hubiera una orden internacional de arresto, el país quehabía visitado no lo detuvo y lo dejó marchar.