5 d’abr. 2011

Fanatismes enfrontats

Fanatismes enfrontats

És inacceptable que encara en el segle XXI hi hagi guerres que es facin en nom de Déu o que es mati en nom de Déu,, i que a vegades predicadors enfrontin la gent en nom del mateix Déu, només perquè uns defensen uns dogmes escrits en èpoques pretèrites o perquè es prega de manera diferent. Aquest Déu pel qual molt molts han mort o han matat en el seu nom, un Déu que ningú ha vist mai, i al voltant del qual alguns han aconseguit viure molt bé. La irresponsabilitat d'un parell de fanàtics predicadors d'una insignificant església de Florida que van decidir cremar un Alcorà donant-li tota la publicitat possible a l'acte. La resposta del fanatisme islàmic no s'ha fet esperar i ja hi ha quasi una trentena de persones mortes a l'Afganistan després de les protestes l'acció del predicador de Florida Terry Jones. Els fanatismes es retroalimenten mútuament. El predicador Jones després de cremar l'Alcorà i veure com a l'Afganistan les protestes acabaven amb una trentena de persones s'ha volgut justificar dient que això li dóna la raó, que ell ha demostrat que l'Islam és una religió fanàtica i violenta. Doncs si, igual de fanàtic i violent és el predicador Jones, i igual d'irresponsable. No cal cremar un Alcorà per demostrar que els islamistes radicals són violents, tampoc cal cremar una Bíblia per comprovar si hi ha cristians violents. Només cal veure l'incident que va produir-se durant la representació de Gang Bang quan dos individus ultracatòlics van pujar a l'escenari, o quan va estrenar-se als cinemes la polèmica Je vous salue, Marie, Jean-Luc Godard, amb gent pregant de genolls a la porta del cinema. En el nom de Déu uns bojos islamistes van estavellar avions contra les Twin Towers de Nova York i el Pentàgon, en el nom de Déu uns islamistes van atemptar a Londres, en el nom de Déu uns islamistes van atemptar contra les rodalies de Madrid. Milers de persones han estat assassinades en nom de Déu per uns fanàtics o uns altres. Les religions que haurien de servir per donar a la gent esperança, i contribuir a unir a la Humanitat el que de moment aconsegueixen és que hi hagi matances horribles. No hem avançat tant com ens pensàvem, abans les guerres de religió s'ordenaven mitjançant edictes des de Roma o des dels minarets de Damasc, ara ho fan per Internet, però l'efecte final és el mateix: una colla de fanàtics religiosos d'una banda i de l'altra que estan disposats a morir i a matar en el nom del seu Dèu, el problema és que aquest Dèu al qual tots invoquen és el mateix, encara que li preguin de manera diferent, resumint, hi ha bojos fanàtics disposats a morir i a matar només per veure si el que s'imposa és pregar de genolls dibuixant-se al front una creu o postrats damunt d'una estora mirant en direcció a La Meca. I cap d'ells ha vist a Dèu en tota la seva vida però estan disposats a matar i a morir en el seu nom.

Fanatismos enfrentados

Es inaceptable que todavía en el siglo XXI haya guerras que se hagan en nombre de Dios o que se mate en nombre de Dios, y que a veces predicadores enfrenten la gente en nombre del mismo Dios, sólo porque unos defienden unos dogmas escritos en épocas pretéritas o porque se reza de manera diferente. Este Dios por el que muy muchos han muerto o han matado en su nombre, un Dios que nadie ha visto nunca, y alrededor del cual algunos han conseguido vivir muy bien. La irresponsabilidad de un par de fanáticos predicadores de una insignificante iglesia de Florida que decidieron quemar un Corán dándole toda la publicidad posible al acto. La respuesta del fanatismo islámico no se ha hecho esperar y ya hay casi una treintena de personas muertas en Afganistán tras las protestas la acción del predicador de Florida Terry Jones. Los fanatismos se retroalimentan mutuamente. El predicador Jones después de quemar el Corán y ver como en Afganistán las protestas acababan con una treintena de personas se ha querido justificar diciendo que esto le da la razón, que él ha demostrado que el Islam es una religión fanática y violenta. Pues si, igual de fanático y violento es el predicador Jones, e igual de irresponsable. No es necesario quemar un Corán para demostrar que los islamistas radicales son violentos, tampoco hay que quemar una Biblia para comprobar si hay cristianos violentos. Sólo hay que ver el incidente que se produjo durante la representación de Gang Bang cuando dos individuos ultracatólicos subieron al escenario, o cuando se estrenó en los cines la polémica Je vous salue, Marie, Jean-Luc Godard, con gente rezando de rodillas en la puerta del cine. En el nombre de Dios unos locos islamistas estrellaron aviones contra las Twin Towers de Nueva York y el Pentágono, en el nombre de Dios unos islamistas atentaron en Londres, en el nombre de Dios unos islamistas atentaron contra las cercanías de Madrid. Miles de personas han sido asesinadas en nombre de Dios por unos fanáticos u otros. Las religiones que deberían servir para dar a la gente esperanza, y contribuir a unir a la Humanidad lo que de momento consiguen es que haya matanzas horribles. No hemos avanzado tanto como creíamos, antes las guerras de religión se ordenaban mediante edictos desde Roma o desde los minaretes de Damasco, ahora lo hacen por Internet, pero el efecto final es el mismo: un grupo de fanáticos religiosos de un lado y por otro que están dispuestos a morir ya matar en el nombre de su Dios, el problema es que este Dios al que todos invocan es el mismo, aunque le tomen de manera diferente, resumiendo, hay locos fanáticos dispuestos a morir ya matar sólo para ver si lo que se impone es orar de rodillas dibujante al frente una cruz o postrados sobre una alfombra mirando en dirección a La Meca. Y ninguno de ellos ha visto a Dios en toda su vida pero están dispuestos a matar ya morir en su nombre.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

El problema és que el fanatisme islàmic és en plena expansió i utilitza la violència més salvatge...no es pot comparar amb l'acte aïllat de cremar un Corà o 2 imbècils que pujen a un escenari a cridar.

Jaume C. i B. ha dit...

Cremar un Alcorà, una Bíblia o qualsevol text religiós publicitant l'acte és una greu irresponsable ja que dóna arguments als seguidors del text cremat per actuar violentament. Terry Jones afirma que el fet que a l'Afganistan s'hagin produit incidents amb morts per protestar contra el que ell ha fet li dóna la raó. No li dóna la raó, i tampoc li dóna als que van promoure els actes de violència a l'Afganistan com a protesta per l'acte de Jones justificar les morts causades per protestar perquè un cretí de Florida ha cremat un Alcorà.
Hem de denunciar als cretins irresponsables d'una banda i una altra, especialment a aquells que empren la religió per justificar qualsevol barbaritat: als que cremen llibres sagrats d'altres religions pretenent demostrar una teoria i als que maten per protestar per la crema del seu llibre.