20 d’abr. 2011

Escalfen el Barça - Madrid


Escalfen el Barça - Madrid



Avui el Futbol Club Barcelona i el Reial Madrid juguen la final de la Copa del Rei a l’Estadi de Mestalla. Aquesta final se celebra quatre dies després del partit que Madrid i Barça van juguen a l’Estadi Santiago Bernabeu corresponent a la Lliga i que va deixar un empat i a no ser que a Can Barça es produeixi un daltabaix ja pot considerar-se que el Barça ha guanyat el campionat de Lliga, avui toca la Copa del Rei. Barça i Madrid encara hauran de jugar uns altres dos partits corresponents a la semifinal de la Lliga de Campions.


Marca torna a embolicar la troca


Respecto que Marca sigui un diari esportiu madridista però no que manipuli per escalfar el següent partit més enllà de lo recomanable. No fa tant que aquest diari va
publicar una foto trucada barroerament i ho van fer tan malament que van haver de disculpar-se. Ara han acusar al Gerard Piqué d’haver començat una baralla al túnel de vestidors. En un primer moment la notícia que va aparèixer a Mundo Deportivo el jugador madridista Pepe d’escopir als jugadors del Barça al túnel de vestidors, Marca en canvi diu un dia després que Piqué va dir-li als madridistes: “A vuit punts, a vuit punts! Espanyolets, ja us hem guanyat la vostra lliga espanyola, que us bombin!”. I després Piqué va afegir: “I ara us guanyarem la copa del vostre rei”. El jugador madridista Pepe nega, segons el diari Marca, haver escopit als jugadors del Barça. Desconec com serà Pepe fora del camp però dins del camp és un destraler i un llenyataire, encara que sembla gaudir amb una butlla arbitral i/o federativa que li permet lesionar contraris sense veure ni una sola targeta.


Sempre segons el diari Marca, Piqué emprant un to irònic va dirigir-se als jugadors madridistes dient “visca Espanya! visca la lliga espanyola”, i també segons el diari Marca ells li van respondre “a veure si et poses tan fatxenda quan vagis amb la selecció”. Fixem-nos que tot això va succeir segons el diari Marca, el mateix diari que va manipular una foto per intentar demostrar que una jugada havia succeït d’una altra manera, al final van haver de demanar disculpes per la manipulació. La credibilitat d’aquest diari està sota mínims.


Final de la Copa del Rei


Fa dos anys va jugar-se també a Mestalla la final de la Copa del Rei que va enfrontar el Barça amb el Bilbao. En aquell partit van haver dues anècdotes: l’himne espanyol va ser xiulat per les dues aficions i TVE va emetre aquesta part posant l’himne gravat i baixant el so ambient per tapar la descomunal xiulada de l’himne. Em sembla que aquest fet li va costar el càrrec al director d’esports o a un productor del programa. També va haver els habituals lladrucs de la caverna mediàtica i les proclames patriòtiques i patrioteres de rigor d’alguns polítics espanyols escandalitzats per la xiulada.


La Reial Federació Espanyola de Futbol pretén usar un equip de megafonia a Mestalla més potent per emetre l’himne espanyol a 120 decibels quan el màxim permès són els 90 decibels.


SI denunciarà a la RFEF per atemptat contra la Salud pública si finalment posen l’himne a 120 decibels. La coordinadora de SI al País Valencià ha enviat un escrit a l’Ajuntament de València presidit per la pepera Rita Barberà en que li recorda que segons la normativa contra contaminació acústica el màxim en horari nocturn són 45 decibels i en casos especials i amb autorització és de 90 decibels. En aquest escrit es diu que a aquest volum de 120 decibels es posa en perill la salut dels assistents, especialment de nens i persones grans.


La decisió de la RFEF de posar l'himne a 120 decibels és una salvatjada inacceptable, deixo a una banda que aquest himne no m'agrada per moltes raons, només a un sàdic de li pot ocórrer posar l'himne a aquest volum només per tapar una possible xiulada. El nivell d'agressió sonora a aquest volum és inacceptable. I crec que fins i tot pels espanyolistes recalcitrants escoltar el seu himne a un volum excessiu els pot semblar insuportable. Si el que pretenen es trencar els timpans de tots els presents aquest és camí. Si ho fan, espero que els altaveus estiguin dins de la llotja i el primer a patir-ne les conseqüències sigui el president de la RFEF.


Ciutadans treu la poteta espanyolista


No enganyen ningú, són nacionalistes espanyols per més que s'entossudeixin a negar-ho, i han volgut sortir a defensar l'himne del seu país encara que els rebenti els timpans a ells també. Deuen ser partidaris d'aquell adagi que diu "la lletra amb sang entra", per molt que l'himne espanyol no en tingui de lletra però volen que l'himne espanyol entri per les orelles encara que aquestes acabin sagnant perquè el so posat a tot drap els hi ha rebentat. Els neolerrouxistes demanen que es respecti l'himne encara "que es girin d'esquena, que facin el pi o que ensenyin el cul, si volen, però que no facin de l'enfrontament una forma de guanyar espai polític. Que un partit que ha medrat en política buscant enfrontar la gent a Catalunya demani als altres que no facin de l'enfrontament una forma de guanyar espai polític em sembla propi de barruts.


Nacionalisme espanyol exacerbat


Aquesta nit els barcelonistes que vegin el partit a Mestalla no només hauran de patir l'himne espanyol a tot drap, també hauran de patir l'agressió visual d'un espanyolisme de drap ja que els madridistes demanen que els aficionats portin banderes espanyoles i cantin l'himne espanyol. Cantar l'himne espanyol?. Però si no té lletra, això serà més patètic del que creiem, un munt de gent cridant "la la la la la". Però quina mena de broma és aquesta?. Segons un text penjat a les xarxes socials els madridistes estan cridats a, com he dit, portar la bandera espanyola i cantar l'himne espanyol - recordem que no té lletra -- com a resposta a la presència de banderes catalanes, algunes anticonstitucionals, segons ells, i a les faltes de respecte dels catalans. Si el seu himne no té lletra i es posen a fer "la la la la la", no seran ells els que faltaran el respecte al seu himne. A quines banderes catalanes inconstitucionals es refereixen?. La Senyera és la bandera oficial de Catalunya, suposo que deuen referir-se a les estelades, però és que aquestes ni són constitucionals ni inconstitucionals. Estic segur, que aquesta nit es veuran més banderes espanyoles inconstitucionals i preconstitucionals que no pas Senyeres "inconstitucionals". A veure si ho entenen que ni la bandera espanyola amb el pollastre ni la que porta el toro són constitucionals, i d'aquestes en veurem unes quantes.


Escalfant l'ambient


Que l'ambient l'escalfin les penyes d'un costat i d'un altre pot entendre's, però no que ho facin els diaris mentint i manipulant com ho ha fet el Marca, i no ha estat la primera vegada, però són les institucions i les autoritats les que haurien d'evitar escalfar l'ambient o causar un perjudici. I sens dubte és una irresponsabilitat que la RFEF decideixi posar l'himne espanyol a tota castanya amb el risc que hi ha de causar danys a la oïda dels assistents al partit.







Calientan el Barça - Madrid




Hoy el Fútbol Club Barcelona y el Real Madrid juegan la final de la Copa del Rey en el Estadio de Mestalla. Esta final se celebra cuatro días después del partido que Madrid y Barça juegan en el Estadio Santiago Bernabeu correspondiente a la Liga y que dejó un empate ya no ser que en Can Barça se produzca un descalabro ya puede considerarse que el Barça ha ganado el campeonato de Liga, hoy toca la Copa del Rey. Barça y Madrid aún deberán jugar otros dos partidos correspondientes a la semifinal de la Liga de Campeones.
Marca vuelve a liarla
Respeto que Marca sea un diario deportivo madridista pero no que manipule para calentar el siguiente partido más allá de lo recomendable. No hace tanto que este diario publicó una foto trucada torpemente y lo hicieron tan mal que tuvieron que disculparse. Ahora han acusó a Gerard Piqué de haber comenzado una pelea en el túnel de vestuarios. En un primer momento la noticia que apareció en Mundo Deportivo el jugador madridista Pepe de escupir a los jugadores del Barça en el túnel de vestuarios, Marca en cambio dice un día después de que Piqué le dijo a los madridistas: "A ocho puntos, a ocho puntos! Españolitos, ya os hemos ganado su liga española, que os den! ". Y después Piqué añadió: "Y ahora os vamos a ganar la copa de su rey". El jugador madridista Pepe niega, según el diario Marca, haber escupido a los jugadores del Barça. Desconozco cómo será Pepe fuera del campo pero dentro del campo es un leñero, aunque parece disfrutar con una bula arbitral y / o federativa que le permite lesionar contrarios sin ver ni una sola tarjeta.Siempre según el diario Marca, Piqué empleando un tono irónico dirigió a los jugadores madridistas diciendo "¡Viva España! viva la liga española ", y también según el diario Marca ellos le respondieron" a ver si te pones tan chulo cuando vayas con la selección ". Fijémonos en que todo esto sucedió según el diario Marca, el mismo diario que manipuló una foto para intentar demostrar que una jugada había sucedido de otra manera, al final tuvieron que pedir disculpas por la manipulación. La credibilidad de este diario está bajo mínimos.
Final de la Copa del Rey
Hace dos años jugó también en Mestalla la final de la Copa del Rey que enfrentó al Barça con el Bilbao. En aquel partido hubo dos anécdotas: el himno español fue pitado por las dos aficiones y TVE emitió esta parte poniendo el himno grabado y bajando el sonido ambiente para tapar la descomunal pitada del himno. Me parece que este hecho le costó el cargo al director de deportes oa un productor del programa. También hubo los habituales ladridos de la caverna mediática y las proclamas patrióticas y patrioteras de rigor de algunos políticos españoles escandalizados por la pitada. La Real Federación Española de Fútbol pretende usar un equipo de megafonía en Mestalla más potente para emitir el himno español a 120 decibelios cuando el máximo permitido son los 90 decibelios.
SI denunciará a la RFEF por atentado contra la Salud pública si finalmente ponen el himno a 120 decibelios. La coordinadora de SI en la Comunidad Valenciana ha enviado un escrito al Ayuntamiento de Valencia presidido por la pepera Rita Barberá en que le recuerda que según la normativa contra contaminación acústica el máximo en horario nocturno son 45 decibelios y en casos especiales y con autorización es de 90 decibelios. En este escrito se dice que a este volumen de 120 decibelios se pone en peligro la salud de los asistentes, especialmente de niños y personas mayores.
La decisión de la RFEF de poner el himno a 120 decibelios es una salvajada inaceptable, dejo a un lado que este himno no me gusta por muchas razones, sólo a un sádico de le puede ocurrir poner el himno a este volumen sólo para tapar una posible pitada. El nivel de agresión sonora a este volumen es inaceptable. Y creo que incluso para españolistas recalcitrantes escuchar su himno a un volumen excesivo les puede parecer insoportable. Si lo que pretenden es romper los tímpanos de todos los presentes este es camino. Si lo hacen, espero que los altavoces estén dentro de la lonja y el primero en sufrir las consecuencias sea el presidente de la RFEF.
Ciudadanos saca la patita españolista
No engañan a nadie, son nacionalistas españoles por más que se empeñen en negarlo, y han querido salir a defender el himno de su país aunque los reviente los tímpanos a ellos también.
Deben ser partidarios de aquel adagio que dice "la letra con sangre entra", por mucho que el himno español no tenga de letra pero quieren que el himno español entre por los oídos aunque estas acaben sangrienta para que el sonido puesto a todo trapo les ha reventado. Los neolerrouxistas piden que se respete el himno todavía "que se den la espalda, que hagan el pino o que enseñen el culo, si quieren, pero que no hagan del enfrentamiento una forma de ganar espacio político". Que un partido que ha medrado en política buscando enfrentar la gente en Cataluña pida a los demás que no hagan del enfrentamiento una forma de ganar espacio político me parece propio de caraduras.
Nacionalismo español exacerbado
Esta noche los barcelonistas que vean el partido en Mestalla no sólo tendrán que sufrir el himno español a todo trapo, también tendrán que sufrir la agresión visual de un españolismo de trapo ya que los madridistas piden que los aficionados lleven banderas españolas y canten el himno español. ¿Cantar el himno español?. Pero si no tiene letra, esto será más patético de lo que creemos, un montón de gente gritando "la la la la la". ¿Pero qué clase de broma es esta?. Según un texto colgado en las redes sociales los madridistas están llamados a, como he dicho, llevar la bandera española y cantar el himno español - recordemos que no tiene letra - como respuesta a la presencia de banderas catalanas, algunas anticonstitucionales, según ellos, ya las faltas de respeto de los catalanes. Si su himno no tiene letra y se ponen a hacer "la la la la la", no serán ellos los que faltarán el respeto a su himno. ¿A qué banderas catalanas inconstitucionales se refieren?. La Senyera es la bandera oficial de Cataluña, supongo que deben referirse a las estreladas, pero es que estas ni son constitucionales ni inconstitucionales. Estoy seguro, que esta noche se verán más banderas españolas inconstitucionales y preconstitucionales que no Señeras "inconstitucionales". A ver si lo entienden que ni la bandera española con el pollo ni la que lleva el toro son constitucionales, y de éstas veremos unas cuantas.
Calentando el ambiente
Que el ambiente del calienten las peñas de un lado y de otro puede entenderse, pero no que lo hagan los periódicos mintiendo y manipulando como lo ha hecho el Marca, y no ha sido la primera vez, pero son las instituciones y las autoridades las que deberían evitar calentar el ambiente o causar un perjuicio. Y sin duda es una irresponsabilidad que la RFEF decida poner el himno español a toda castaña con el riesgo que hay de causar daños al oído de los asistentes al partido.

2 comentaris:

Patric ha dit...

Hoy han dado mucho énfasis a esta noticia en los medios. Han dicho que una entrada para ver el partido "La copa del rey" cuesta mucho dinero, hasta un millòn de pesos chilenos. Creen que va a asistir mucha gente y dicen que no regarán la cancha en los momentos previos al partido, ni durante el descanso.

Creo que el partido será aquí como a las 15:30hrs, o 16 hrs. Creen que puede ganar Madrid.


Me parece que un gran enfrentamiento será el de las banderas!

Jaume C. i B. ha dit...

Se regará durante unos minutos 45 minutos antes de que empiece el partido porqué eso mejora la circulación del balón. Al Barcelona le va mejor jugar en campos con la hierba perfecta porqué son jugadores muy técnicos.

Conseguir una entrada es imposible. El Estadio de Mestalla tiene una capacidad de casi 55000 espectadores. Es propiedad del Valencia y por tanto, en este partido es campo neutral. La RFEF ha entregado 20000 entradas cada equipo que se ocupa de venderlas entre sus aficionados, el resto de las entradas quedan para quien se acercase al campo y para compromisos oficiales. En este tipo de partidos las pocas entradas que quedan libres suelen costar muy caras.

Si, se cree que por calidad demostrada a lo largo de esta temporada el Barcelona tiene muchas posibilidades de ganar el encuentro, y por tanto la Copa.

Es un partido de muy alto riesgo por varias razones:
Cuando se enfrentan estos dos equipos siempre hay mucha tensión, son los dos grandes enemigos.
En Madrid están preocupados porqué ya dan por perdida la Liga, podrían perder la Copa del Rey y hasta es posible que pierdan el pase a la final de la Champions, y en todos esos casos será frente al Barça.