3 d’abr. 2011

Desastres llunyans


Desastres llunyans



Partícules radioactives


Han detectat a Israel gas i partícules radioactives procedents del reactor de la fuita dels reactors de Fukushima que fa un parell de setmanes va patir un accident com a conseqüència del tsunami que va abatre’s sobre el Japó immediatament després del terratrèmol. Han mesurat 0,0005 Bq per metre cúbic de iode 131. Les autoritats israelianes consideren que no hi ha cap perill per a la salut ni el medi ambient.


Terratrèmol


Els israelians van sentir un terratrèmol de magnitud 5,9 a la escala de Richter que va produir-se a Creta, a 800 kilòmetres de distància. El moviment sísmic va sentir-se al nord del país i van situar l’epicentre al nord-est de Iráklio, a l’illa de Creta. El terratrèmol va ser sentit també a El Caire però no a Grècia.


Un avió no tripulat per vigilar els delictes mediambientals


Israel usarà tres avions no tripulats per vigilar la contaminació del medi ambient i la destrucció dels paratges naturals. Una de les tasques serà seguir als constructors que es desfan de la runa als paratges naturals i no als abocadors autoritzats. Sembla que aquest delicte que és molt habitual és difícil d’investigar perquè solen aprofitar la nit per desempallegar-se de les runes. L’avió pesa un quilo, el disparen a l’aire mitjançant una ballesta i porta càmeres d’alta sensibilitat amb visió nocturna i diürna. L’avió va ser dissenyat per a les forces d’infanteria perquè degut a les seves petites dimensions. La compra dels tres avions ha costat uns 200.000 euros al Ministeri de Medi Ambient israelià. Degut a les regulacions pròpies de l’Estat d’Israel em quant al vol d’avions sense pilot tot està pendent d’una autorització ja que aquest tipus d’avions només els poden usar les Forces Armades israelianes encara que el Ministeri de Medi Ambient al·lega que altres administracions usen aparells d’aquest tipus.




Desastres lejanos


Partículas radiactivas


Han detectado en Israel gas y partículas radiactivas procedentes del reactor de la fuga de los reactores de Fukushima que hace un par de semanas sufrió un accidente como consecuencia del tsunami que abatirse sobre Japón inmediatamente después del terremoto. Han medido 0,0005 Bq por metro cúbico de yodo 131. Las autoridades israelíes consideran que no hay ningún peligro para la salud ni el medio ambiente.


Terremoto


Los israelíes sintieron un terremoto de magnitud 5,9 en la escala de Richter que se produjo en Creta, a 800 kilómetros de distancia. El movimiento sísmico se sintió en el norte del país y situaron el epicentro en el noreste de Iraklio, en la isla de Creta. El terremoto fue sentido también en El Cairo pero no en Grecia.



Un avión no tripulado para vigilar los delitos medioambientales


Israel usará tres aviones no tripulados para vigilar la contaminación del medio ambiente y la destrucción de los parajes naturales. Una de las tareas será seguir los constructores que se deshacen de los escombros a los parajes naturales y no a los vertederos autorizados. Parece que este delito que es muy habitual es difícil de investigar porque suelen aprovechar la noche para deshacerse de los escombros. El avión pesa un kilo, el disparan al aire mediante una ballesta y puerta cámaras de alta sensibilidad con visión nocturna y diurna. El avión fue diseñado para las fuerzas de infantería porque debido a sus pequeñas dimensiones. La compra de los tres aviones ha costado unos 200.000 euros al Ministerio de Medio Ambiente israelí. Debido a las regulaciones propias del Estado de Israel me cuanto al vuelo de aviones sin piloto todo está pendiente de una autorización ya que este tipo de aviones sólo pueden usar las Fuerzas Armadas israelíes aunque el Ministerio de Medio Ambiente alega que otras administraciones usan aparatos de este tipo.

7 comentaris:

zel ha dit...

No tan llunyans, desgraciadament, i s'escampen...

Jaume C. i B. ha dit...

Quan va haver l'accident nuclear de Txernòbil també van acabar arribar partícules al nostre país. Els vents arrosseguen les partícules i acaben notant-se els efectes encara que hi hagi mig món pel mig.
Quan al segle XIX va explotar el Krakatoa els efectes menors van arribar a afectar tot el planeta. Crec que va provocar una baixada de temperatures a tot el planeta, una miniglaciació.

Patric ha dit...

Creo que es posible que en Israel se haya detectado gas y partículas radiactivas desde Fukushima, aunque parece estar bastante lejos. Cuando fue la explosión de la bomba atómica, aunque no tiene mucha comparación, salvo por lo de la radiactividad, decían que esa nube radioactiva podía dar la vuelta al planeta.Dicen también que se puede producir "Lluvia radiactiva", deposición de partículas radiactivas, liberadas en la atmósfera por explosiones nucleares o escapes de instalaciones y centrales nucleares, sobre la superficie de la Tierra".
Es posible que la radiactividad que capta Israel sea la de sus propias instalaciones, pero que no afectan la seguridad de las personas..

Patric ha dit...

En estos últimos días se han sentido temblores de tierra bastantes fuertes en el norte, también grado 5.9, pero no se han sentido aquí.

Patric ha dit...

Parece buena idea usar aviones no tripulados para vigilar la contaminación del medio ambiente y la destrucción de los parajes naturales.

Lobby ha dit...

El desastre al Japó pot ser greu per a tots tenint en compte que encara no ho han solucionat i que el lobby nuclear ens enganya una mica per no alarmar a la societat.
Txernòbil encara esta present per a tothom i segons els experts el càncer a Europa va créixer molt i encara se'n pateixen conseqüències, segur que el de Japó ens afectarà també durant anys.

Jaume C. i B. ha dit...

Patricia: Por el tipo de partículas detectadas parece ser que todo apunta a que provienen de Japón. El hecho de que no lo hayan detectado otros países asiáticos es simplemente que no realizan controles de ningún tipo, sin embargo Israel si que los realizan, no solo detectores de partículas radioactivas, también tienen un sistema de alarma para ataques biológicos, cosa comprensible si tenemos en cuenta que han sido amenazados por alguno de sus vecinos.
La tecnología de esos aviones no es nueva, solo se cambia el propósito, Israel emplea esos aviones para realizar vigilancia ya que esos aparatos y otros algo más complejos son casi indetectables.

Lobhy: El lobby nuclear tem que després de l'accident de Fukushima hi hagi molta gent que canvii d'opinió i s'oposi a les centrals nuclears, han posat a treballar els seus serveis de propaganda per minoritzar la gravetat dels fets de Fukushima. Cert, jo també he llegit que després de Txernòbil hi ha una incidència major de càncers i leucèmies. I no oblidem que tot l'àrea al voltant de Txernòbil s'ha convertit en una zona morta.