31 d’oct. 2013

LA SÍNDROME DEL DOCTOR STRANGELOVE


LA SÍNDROME DEL DOCTOR STRANGELOVE

 

La setmana passada el Tribunal Europeu dels Drets Humans va sentenciar en contra de la Doctrina Parot aprovada per l’Estat espanyol l’any 2006. Aquesta doctrina es basa en un dictamen del Tribunal Suprem de l’any 2006 pel que l’aplicació dels beneficis sobre les penes és individual, és a dir, sobre cadascuna de les penes a la que hagi estat condemnat un pres. El màxim legal de permanència a la presó són 30 anys. En la pràctica l’aplicació d’aquesta doctrina significa un allargament de les condemnes. Un dels punts que el TEDH suprimeix és la retroactivitat d’aquesta doctrina, és a dir, que s’aplica a condemnes anteriors a l’entrada en vigor de la pròpia doctrina Parot.

Milers de persones van manifestar-se a aquest diumenge a Madrid en contra de la sentència del TEDH convocades per l’Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT), amb la presència de membres del Partit Popular i del Govern espanyol (PP). L’AVT que fins ara havia actuat com un apèndix del PP, amb algun lamentable i esperpèntic acte d’enaltiment al cabdill de les Espanyes per part de l’AVT, però diumenge alguns dirigents del PP que van assistir a la manifestació en contra de la sentència del TEDH van ser esbroncats sentint-se traïts pel partit que els ha usat, i pel qual l’AVT s’ha deixat usar.

La derogació de la sentència del TEDH podria deixar lliure terroristes, als que la doctrina Parot permetia allargar la condemna de manera arbitrària, però també podria implicar que altres delinqüents quedin lliures, ja que en un afany d’endurir les condemnes l’Estat espanyol podria haver vulnerat els drets dels delinqüents. És a dir, aquí si, qui la fa la paga, i l’Estat ha estat enxampat fent tripijocs amb les lleis penals.

Tornant a la manifestació, i comprenent que les víctimes del terrorisme poden sentir-se molt molestes amb la sentència del TEDH, hi ha coses que no són acceptables. El que no és acceptable és que en aquesta manifestació hi hagués simbologia feixista i que quan es va interpretar la Marxa Reial hi haguessin persones fent la salutació feixista, o que es reclamés el retorn a la dictadura.

I no és la primera vegada que en actes on hi participen dirigents del PP es veuen estanqueres amb el pollastre i gent fent la salutació feixista, el 12-O, per exemple. Els dirigents del PP estan afectats pel que jo anomeno la síndrome del doctor Strangelove. El doctor Strangelove és un dels tres personatges que interpreta Peter Sellers al film “Dr. Strangelove, or How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb (Dr Strangelove: Com vaig aprendre a deixar de preocupar i estimar la bomba)” o “Doctor Strangelove” o "Telèfon vermell? Volem cap a Moscou". El doctor Strangelove és un assessor del president dels Estats Units, Merkin Muffley, ambdós personatges interpretats per l’actor britànic Peter Sellers. El doctor Strangelove és un exnazi que té un el tic d’alçar el braç tot i que prova de dissimular-ho (sense gaire èxit). I això és justament el que veiem en aquests actes amb presència de dirigents del PP, gent amb la síndrome del Doctor Strangelove.

La democràcia no s’ha pogut arrelar mai a Espanya perquè malauradament el franquisme va adoctrinar la majoria dels dirigents polítics espanyols, inclosos els del PSOE, però molt especialment als del PP, fet que quan es donen determinades circumstàncies polítiques, els faci actuar com s’espera que actuïn en funció de l’adoctrinament rebut. Partits com C’s o UPyD els dirigents dels quals han defensat públicament el derrocament del president Mas són un exemple clar. L’apologia del franquisme que es fa des de certs mitjans de comunicació espanyols ha fet que moltes persones amb idees feixistes que han estat alguns anys dissimulant considerin que ara ja no cal dissimular més, i cada cop és més habitual veure gent amb el braç en alt en manifestacions públiques de caire espanyolista.

 

 

 

SÍNDROME DEL DOCTOR STRANGELOVE

 

La semana pasada el Tribunal Europeo de Derechos Humanos sentenció en contra de la Doctrina Parot aprobada por el Estado español en el año 2006. Esta doctrina se basa en un dictamen del Tribunal Supremo del año 2006 por lo que la aplicación de los beneficios sobre las penas es individual, es decir, sobre cada una de las penas a la que haya sido condenado a un preso. El máximo legal de permanencia en prisión son 30 años. En la práctica la aplicación de esta doctrina significa un alargamiento de las condenas. Uno de los puntos que el TEDH suprime es la retroactividad de esta doctrina, es decir, que se aplica a condenas anteriores a la entrada en vigor de la propia doctrina Parot.

Miles de personas se manifestaron este domingo en Madrid en contra de la sentencia del TEDH convocadas por la Asociación de Víctimas del Terrorismo (AVT), con la presencia de miembros del Partido Popular y del Gobierno español (PP). La AVT que hasta ahora había actuado como un apéndice del PP, con algún lamentable y esperpéntico acto de enaltecimiento al caudillo de las Españas por parte de la AVT, pero el domingo algunos dirigentes del PP que acudieron a la manifestación en contra de la sentencia del TEDH fueron abucheados sintiéndose traicionados por el partido que los ha usado, y por los que la AVT ha dejado usar.

La derogación de la sentencia del TEDH podría dejar libre terroristas, los que la doctrina Parot permitía alargar la condena de manera arbitraria, pero también podría implicar que otros delincuentes queden libres, ya que en un afán de endurecer las condenas al Estado español podría haber vulnerado los derechos de los delincuentes. Es decir, aquí sí, quien la hace la paga, y el Estado ha sido pillado haciendo chanchullos con las leyes penales.

Volviendo a la manifestación, y comprendiendo que las víctimas del terrorismo pueden sentirse muy molestas con la sentencia del TEDH, hay cosas que no son aceptables. Lo que no es aceptable es que en esta manifestación hubiera simbología fascista y que cuando se interpretó la Marcha Real haya personas haciendo el saludo fascista, o que se reclamara el retorno a la dictadura.

Y no es la primera vez que en actos donde participan dirigentes del PP se ven estanqueras con el pollo y gente haciendo el saludo fascista, el 12 -O, por ejemplo. Los dirigentes del PP están afectados por lo que yo llamo el síndrome del doctor Strangelove. El doctor Strangelove es uno de los tres personajes que interpreta Peter Sellers en la película "Dr. . Strangelove , or How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb (Dr. Strangelove: Cómo aprendí a dejar de preocuparme y amar la bomba)" o "Doctor Strangelove" o "¿Teléfono rojo? Volamos hacia Moscú". El doctor Strangelove es un asesor del presidente de Estados Unidos, Merkin Muffley, ambos personajes interpretados por el actor británico Peter Sellers. El doctor Strangelove es un ex nazi que tiene un el tic de levantar el brazo aunque prueba de disimularlo (sin mucho éxito). Y eso es justamente lo que vemos en estos actos con presencia de dirigentes del PP , gente con el síndrome del Doctor Strangelove.

La democracia no se ha podido arraigar nunca en España porque desgraciadamente el franquismo adoctrinar a la mayoría de los dirigentes políticos españoles, incluidos los del PSOE, pero muy especialmente a los del PP, que cuando se dan determinadas circunstancias políticas, los haga actuar como se espera que actúen en función del adoctrinamiento recibido. Partidos como C 's o UPyD cuyos dirigentes han defendido públicamente el derrocamiento del presidente Mas son un ejemplo claro. La apología del franquismo que se hace desde ciertos medios de comunicación españoles ha hecho que muchas personas con ideas fascistas que han estado algunos años disimulando consideren que ya no hay que disimular más, y cada vez es más habitual ver gente con el brazo en alto en manifestaciones públicas de carácter españolista.