27 de març 2013

Els “caçadors” (del CNI) caçats?

Els “caçadors” (del CNI) caçats?

 

El director del CNI, Félix Sanz Roldán va declarar davant la Comissió de Fons Reservats del Congrés dels Diputats per negar que el CNI estigués darrera de la guerra bruta contra Catalunya i va acusar la Generalitat de Catalunya, a través del DiploCat, d’identificar els agents del CNI presents en altres països.

Tot i que Sanz Roldán no va arribar a suggerir que la Generalitat tingués el propòsit de fer pública la identitat dels agents espanyols a l’estranger, cosa que suposaria un delicte de revelació de secrets si que va denunciar que DiploCat estaria recollint informació sobre el desplegament d’aquests agents. Sanz Roldán també va negar que la presència dels agents del CNI a Catalunya estigués relacionat amb la lluita contra el procés sobiranista endegat a Catalunya.

El conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Ramon Espadaler ha negat les acusacions del director del CNI: “la funció del Diplocat no és perseguir agents del CNI” a l’estranger” sinó “explicar Catalunya al món”.

Hauríem de deixar d’anar amb un lliri a les mans, si la Generalitat té els noms d’aquests agents podria advertir al govern que si la guerra bruta, les amenaces i els xantatges continuen la llista es farà pública. La informació és poder, i Espanya podria veure com tot el seu servei d’intel·ligència a l’estranger i a Catalunya queda desfet.

 

 

 

 

 

 

¿Los "cazadores" (del CNI) cazados?

 

El director del CNI, Félix Sanz Roldán declaró ante la Comisión de Fondos Reservados del Congreso para negar que el CNI estuviera detrás de la guerra sucia contra Catalunya y acusó a la Generalitat de Catalunya, a través del DiploCat, de identificar los agentes del CNI presentes en otros países.

Aunque Sanz Roldán no llegó a sugerir que la Generalitat tuviera el propósito de hacer pública la identidad de los agentes españoles en el extranjero, lo que supondría un delito de revelación de secretos si que denunció que DiploCat estaría recogiendo información sobre el trabajo de estos agentes. Sanz Roldán también negó que la presencia de los agentes del CNI en Catalunya estuviera relacionado con la lucha contra el proceso soberanista iniciado en Catalunya.

El consejero de Interior de la Generalitat de Catalunya, Ramon Espadaler ha negado las acusaciones del director del CNI: "la función del Diplocat no es perseguir agentes del CNI" en el extranjero" sino "explicar Catalunya al mundo".

Deberíamos dejar de ir con un lirio en las manos, si la Generalitat tiene los nombres de estos agentes podría advertir al gobierno que si la guerra sucia, las amenazas y los chantajes continúan la lista se hará pública. La información es poder, y España podría ver como todo su servicio de inteligencia en el extranjero y en Catalunya queda deshecho.