7 d’abr. 2010

Tecnologia catalana a l'espai

Tecnologia catalana a l'espai



Una empresa catalana, NTE-Sener va dissenyar la cadira MARES (Sistema d'Investigació d'Atròfia Muscular i Exercici) que permet estudiar el deteriorament muscular dels astronautes en condicions de microgravetat i avaluar exercicis per a contrarestar-la. Els resultats poden ajudar de cara a millorar les condicions en les missions de llarga durada, per exemple els viatges a Mart. Aquesta cadira de disseny català forma part de les 10 tones de subministres i instruments que la Discovery porta a l'estació espacial.


El Discovery surt cap a l'espai amb una cadira catalana


Vídeo: http://www.tv3.cat/videos/2817450

El transbordador Discovery surt cap a l'Estació Espacial Internacional amb una cadira que la NASA ha encarregat a una empresa catalana. El dispositiu servirà per estudiar l'atròfia muscular dels astronautes.



Tecnología catalana en el espacio



Una empresa catalana, NTE-Sener diseñó la silla MARES (Sistema de Investigación de Atrofia Muscular y Ejercicio) que permite estudiar el deterioro muscular de los astronautas en condiciones de microgravedad y evaluar ejercicios para contrarrestarla. Los resultados pueden ayudar de cara a mejorar las condiciones en las misiones de larga duración, por
ejemplo los viajes a Marte. Esta silla de diseño catalán forma parte de las 10 toneladas de suministros e instrumentos que la Discovery lleva a la estación espacial.

2 comentaris:

Antoniatenea ha dit...

Si sigo en este ordenador, tendré que comprarla yo para que mi musculatura trabaje...
En serio, muy bueno, que sea nuestro el dispositivo.
Besos

Jaume C. i B. ha dit...

Hay muchas empresas que realizan un excelente trabajo en investigación y desarrollo que suelen pasar desapercibidas porqué siempre nos quedamos con las noticias de empresas que son un ejemplo de lo contrario.