29 de des. 2011

A COPS D'ESCOMBRA EN EL NOM DE DÉU

A COPS D'ESCOMBRA EN EL NOM DE DÉU


Si no fos certa l'escena semblaria part d'una comèdia esbojarrada però de vegades la realitat aconsegueix ser més delirant que la ficció. Ni al guionista més boig després d'una nit d'alcohol se li hauria ocorregut aquesta escena. Comencem dient que els protagonistes són clergues, uns pertanyen a l'Església Ortodoxa Grega i els altres a l'Església Apostòlica Armènia. I el lloc és la Basílica de la Nativitat, a Betlem. Aquest temple és un dels més antics i s'alça en el mateix lloc on va néixer Jesús. El lloc és administrat per l'Església Catòlica i l'Església Ortodoxa Grega i és considerat un lloc sagrat tant pels cristians com pels musulmans. El temple original construït en el segle IV per ordre de l'Emperador Constantí va ser destruït el segle VI durant una revolta dels samaritans. Cada grup religiós s'ocupa d'administrar una part del temple i cada any quan fan la neteja es produeixen incidents quan algun dels capellans d'un grup entra en el terreny administrat per l'altre grup. Sembla que aquests homes de Déu no practiquen gaire allò d'estimar als altres o posar l'altra galta, aquests homes de Déu ho solucionen llançant-se les escombres pel cap els uns als altres. La policia palestina va haver d'intervenir per aturar la batalla campal encara que no van realitzar cap arrest ja que els que es barallaven eren clergues.





Vídeo: Pelea entre curas en Belén





A GOLPES DE ESCOBA EN EL NOMBRE DE DIOS

Si no fuera cierta la escena parecería parte de una comediaalocada pero a veces la realidad consigue ser más delirante que la ficción. Ni el guionista más loco después de una noche de alcohol se le habría ocurrido esta escena. Empezamos diciendo que los protagonistas son clérigos, unos pertenecen a la IglesiaOrtodoxa Griega y los demás en la Iglesia Apostólica Armenia. Yel lugar es la Basílica de la Natividad, en Belén. Este templo es uno de los más antiguos y se alza en el mismolugar donde nació Jesús. El lugar es administrado por la IglesiaCatólica y la Iglesia Ortodoxa Griega y es considerado un lugar sagrado tanto por cristianos como por musulmanes. El templooriginal construido en el siglo IV por orden del EmperadorConstantino fue destruido en el siglo VI durante una revuelta de los samaritanos. Cada grupo religioso ocupa de administrar una parte del temploy cada año cuando hacen la limpieza se producen incidentescuando alguno de los sacerdotes de un grupo entra en el terrenoadministrado por el otro grupo. Parece que estos hombres de Dios no practican mucho lo de amar a los demás o poner la otra mejilla, estos hombres de Dios lo solucionan lanzándose lasescobas por la cabeza unos a otros. La policía palestina tuvo que intervenir para detener la batalla campal aunque no realizaron ningún arresto ya que los que sepeleaban eran clérigos.

3 comentaris:

Jaume Pros ha dit...

És fantàstic comprovar com interpreten els fonamentalistes els missatges de pau, amor, solidaritat, que la majoria de religions pretenen difondre. I això val igual per a musulmans, jueus, cristians, etc.

Patric ha dit...

Parece escena de una película..!

Jaume C. i B. ha dit...

Jaume Pros: Cert, sorprén que siguin capellans, que haurien de ser un exemple d'amor als altres, però les religions s'estan tornant cada vegada més intolerants.

Patricia: Si, parece una película de los hermanos Marx, pero las escenas son ciertas y parece que se ha convertido en una tradición anual ya que cada año acaban dándose escobazos unos a otros.