Tots som presumptes delinqüents mentre no es demostri que som ciutadans respectables
Bombers catalans a França confosos amb terroristes
“Es busca...”
Un dels elements típics dels westerns és el cartell “es busca” amb un retrat de dubtosa semblança amb el delinqüent buscat i en el qual s'ofereix una recompensa “viu o mort”. Aquesta pràctica encara existeix i si entrem al web de l'FBI tenen una secció dels més buscats pels quals s'ofereix una recompensa. Entre els “il·lustres” personatges i “líder” d'aquesta llista hi ha Osama Bin Laden, pel qual s'ofereix 25 milions de dòlars. Recordareu que no fa gaire va publicar-se un cartell amb la imatge que els “experts” en aquests assumptes van publicar la imatge que segons ell tindria actualment el terrorista més buscat i aquest era idèntic a Llamazares, el polític i diputat d'IU.
Amb aquestes fotos...
A Espanya aeroports, estacions de ferrocarrils, comisaries i altres edificis oficials exposen cartells dels terroristes més buscats a Espanya amb uns rostres què, diguem-ho clarament, poden ser de qualsevol. Compareu la foto del vostre DNI o carnet de conduir amb aquests cartells i com tingueu un mal dia us acabareu denunciant a vosaltres mateixos. No sé, perquè les fotos de carnet ens converteixen a tots en presumptes delinqüents. Deu ser la lent de la càmera.
Zel policial i mà dura judicial
Fa uns dies a França la policia d'aquell país va intentar identificar a uns delinqüents i la cosa va acabar a trets, un dels delinqüents va ser detingut però va morir un policia. La resta de delinqüents van poder fugir, després va saber-se que era un comando d'ETA. Les autoritats solen prendres més seriosament la captura d'un delinqüent quan la víctima és un agent de policia. El president Sarkoszy va anunciar un enduriment de les penes per a qui mati a un policia, 30 anys. Com ja he dit altres vegades no considero recomanable modificar el codi penal per endurir-lo quan acaba de produir-se una cosa així, i crec, ho repeteixo, que no serveix de res endurir les penes en el llibre i que quan arribi el moment d'aplicar-les el jutge decideixi sentenciar de forma amable. També s'ha demanat a la població que ajudi.
Un vídeo converteix en terroristes a cinc bombers catalans
Els cartells de “es busca” poden tenir altres formes, per exemple un vídeo. Un policia retirat va sospitar d'un grup d'homes que estaven comprant en un Carrefour de la mateixa zona on va produir-se el tiroteig entre la policia francesa i els etarres i va alertar les autoritats que van demanar les cintes de vídeo. En el vídeo es veia 5 homes en la “sospitosa actitud” de comprar en un Carrefour. Les autoritats van emetre el vídeo, també es va emetre a Espanya, les competents autoritats policials espanyoles i franceses van identificar a aquests cinc homes com presumptes terroristes d'ETA. Així es va passar a França i a Espanya. Les imatges han aparegut en tots els informatius i va servir per a què les famílies d'aquests homes els avissessin que la policia els buscava acusant-los de ser presumptes etarres van decidir presentar-se i identificar-se, d'aquesta manera han pogut tornar a Catalunya gràcies a les gestions que s'han fet des de la delegació de la Generalitat de Catalunya a París.
Aquests cinc homes que per un zel excessiu seguit d'una ficada de pota de les autoritats policials franceses i espanyoles van ser assenyalats erròniament com a presumptes membres d'ETA eren en realitat tres bombers de la Generalitat de Catalunya i dos bombers de Barcelona que estaven a França per realitzar un curs d'escalada. A Fontainebleau.
Incís 1: Si algú volia saber per a què serveixen les delegacions de la Generalitat en altres països – conegudes extraoficialment com “ambaixades catalanes” – ara ja ho sabeu, és molt probable que si de l'ambaixada espanyola a França hagués depés aquest assumpte encara estarien allà morts de fastig.
Incís 2: S'ha procurat que el retorn dels cinc bombers no es convertís en un circ mediàtic com el govern espanyol va fer amb el retorn de la cooperant catalana alliberada fa uns dies.
Uno de los elementos típicos de los westerns es el cartel "se busca" con un retrato de dudosa parecido con el delincuente buscado y en el que se ofrece una recompensa "vivo o muerto".Esta práctica todavía existe y si entramos en la web del FBI tienen una sección de los más buscados por los cuales se ofrece una recompensa. Entre los "ilustres" personajes y "líder" de esta lista es Osama Bin Laden, por el que se ofrece 25 millones de dólares. Recordaréis que hace poco se publicó un cartel con la imagen que los "expertos" en estos asuntos publicaron la imagen que según él tendría actualmente el terrorista más buscado y éste era idéntico a Llamazares, el político y diputado de IU.
En España aeropuertos, estaciones de ferrocarriles, comisaria y otros edificios oficiales exponen carteles de los terroristas más buscados en España con unos rostros que, digámoslo claramente, pueden ser de cualquiera. Compare la foto de su DNI o carné de conducir con estos carteles y como tenga un mal día te acabará denunciando a vosotros mismos. No sé, porque las fotos de carnet nos convierten a todos en presuntos delincuentes. Debe ser la lente de la cámara.Celo policial y mano dura judicialHace unos días en Francia la policía de ese país intentó identificar a unos delincuentes y la cosa acabó a tiros, uno de los delincuentes fue detenido, pero murió un policía. El resto de delincuentes pudieron huir, después supo que era un comando de ETA. Las autoridades suelen tomarse más en serio la captura de un delincuente cuando la víctima es un agente de policía.El presidente Sarkoszy anunció un endurecimiento de las penas para quien mate a un policía, 30 años. Como ya he dicho otras veces no considero recomendable modificar el código penal para endurecer cuando acaba de producirse algo así, y creo, repito, que no sirve de nada endurecer las penas en el libro y que cuando llegue el momento de aplicarlas el juez decida sentenció de forma amable. También se ha pedido a la población que ayude.
Los carteles de "se busca" pueden tener otras formas, por ejemplo un vídeo. Un policía retirado sospechó de un grupo de hombres que estaban comprando en un Carrefour de la misma zona donde se produjo el tiroteo entre la policía francesa y los etarras y alertó a las autoridades que pidieron las cintas de vídeo. En el vídeo se veía 5 hombres en la "sospechosa actitud" de comprar en un Carrefour. Las autoridades emitieron el vídeo, también se emitió en España, las competentes autoridades policiales españolas y francesas identificaron a estos cinco hombres como presuntos terroristas de ETA. Así se pasó en Francia y en España. Las imágenes han aparecido en todos los informativos y sirvió para que las familias de estos hombres los avisasen que la policía los buscaba acusándolos de ser presuntos etarras decidieron presentarse e identificarse, de esta manera han podido volver a Cataluña gracias a las gestiones que se han hecho desde la delegación de la Generalitat de Cataluña en París.Estos cinco hombres que por un celo excesivo seguido de una metedura de pata de las autoridades policiales francesas y españolas fueron señalados erróneamente como presuntos miembros de ETA eran en realidad tres bomberos de la Generalitat de Cataluña y dos bomberos de Barcelona que estaban en Francia para realizar un curso de escalada. En Fontainebleau.
Inciso 1: Si alguien quería saber para qué sirven las delegaciones de la Generalitat en otros países - conocidas extraoficialmente como "embajadas catalanas" - ahora ya lo sabéis, es muy probable que si la embajada española en Francia hubiera dependido este asunto aún estarían allí muertos de aburrimiento.Inciso 2: Se ha procurado que el regreso de los cinco bomberos no se convirtiera en un circo mediático como el gobierno español hizo con el retorno de la cooperante catalana liberada hace unos días.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada