24 de jul. 2015

PER L’ABC NO PASSA EL TEMPS


PER L’ABC NO PASSA EL TEMPS

 

 

 

 

 

Per l’ABC, el diari monàrquicofranquista espanyol, no passa el temps, vull dir que el calendari mental dels redactors d’ABC va quedar-se aturat un 18 de juliol de 1936. Són uns addictes a les portades amb fatxes, reis, militars, capellans colpistes i tirans fatxes. Dels capellans colpistes parlaré en un altre post.

La portada d’ABC del 17 de juliol de 2015 és delirant, en el més pur estil conspiranoïc ABC publica una portada amb la foto del rei Felip VI d’Espanya i el titular "Independentistas y extrema izquierda urden un plan para derrocar al Rey” i en el subtítol de la notícia de portada diu "Seguridad del Estado investiga movimientos de separatistras catalanaes y vascos para 'desgastar y atacar' a la Corona hasta 'acabar con ella y, por efecto cadena', con el resto del sistema". Això li costarà superar-ho a La Razón de Paco Marhuenda, però no podem descartar que La Razón aviat digui que els catalans tenim cues, banyes i mengem nens espanyols crus.

Aquesta mena d’articles conspiranoïcs són més propis d’altres èpoques però com he dit abans, per l’ABC no passa el temps. En el periodisme espanyol hi ha una competició per veure qui la diu més gruixuda sobre els catalans, tot i que l’ABC, diari amb 112 anys d’història, hi ha una llarga tradició catalanofòbica, d’espanyolisme ranci i de suport a qualsevol règim totalitari de dretes. És una llàstima que els mitjans de comunicació no provin de competir en qualitat i ètica, en lloc de fer-ho en vomitar odi contra bascos, catalans, gent d’esquerres i demòcrates, inclosos els de dretes, que suposo que també n’hi ha.

Històricament les portades d’ABC sempre han lloat feixistes, dictadors (especialment els dictadors autòctons), generalots i bisbes beneïdors de croades i cremadors d’heretges. L’ABC no ha estat mai un diari d’un Estat democràtic sinó el d’un Estat autoritari, no se sent còmode en un sistema democràtic. I no és rar que, fins i tot en un Estat (aparentment) democràtic faci portades lloant i defensant el colpisme.

Encara és més delirant quan s’inventa imaginàries conspiracions dels tradicionals enemics (a parer de l’ABC i del nacionalisme espanyol) contra l’Estat, el dictador de torn o la Corona.

Entendran que ens volem independitzar i que el que faci Espanya, el seu monarca, la seva Constitució, ens la porta molt fluixa? Ho dubto. I de totes maneres, que seria d’un pamflet monàrquicofranquista com ABC sense publicar portades i titulars d’aquesta mena?